Eerste keer 'De Avond van de Filmmuziek' in het Sportpaleis

Eerste keer 'De Avond van de Filmmuziek' in het Sportpaleis

Zaterdag 26 april 2025 verandert het Sportpaleis in het grootste filmconcert van het land waar de meest iconische filmmuziek tot leven komt. Laat je op de eerste editie van ‘De Avond van de Filmmuziek’ meevoeren door meesterwerken uit Inception, Harry Potter, Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain, The Godfather, Jurassic Park, Once Upon a Time in the West, Gladiator, Interstellar, Intouchables, Star Wars en vele andere, live uitgevoerd door het Antwerp Philharmonic Orchestra onder leiding van de getalenteerde Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.

Exclusieve filmbeelden zullen tijdens de show op een groot scherm worden vertoond. Met een symfonisch live orkest, solisten en enkele special guests belooft dit een ongekende ervaring te worden. Zo zijn vele soundtracks immers even legendarisch geworden als de films zelf. De adembenemende muziek wordt begeleid door exclusieve filmbeelden, wat ongetwijfeld zal zorgen voor een unieke en meeslepende avond in het Sportpaleis.

‘De Avond van de Filmmuziek’ vond voor het eerst plaats in 2014 in het Koninklijk concertgebouw in Amsterdam. Op enkele jaren tijd groeide dit muziekgala uit tot het grootste muziekevenement in dit genre in Nederland, met jaarlijks voorstellingen in de Ziggo Dome. In 2025 zal het voor het eerst in België plaatsvinden met een volledig eigen show.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie